Home » Ο Elon Musk «Δεν θα Προωθήσει Κρυπτονομίσματα», Παρά τη Χρόνια Υποστήριξη του Doge
Posted in

Ο Elon Musk «Δεν θα Προωθήσει Κρυπτονομίσματα», Παρά τη Χρόνια Υποστήριξη του Doge

Ο Elon Musk «Δεν θα Προωθήσει Κρυπτονομίσματα», Παρά τη Χρόνια Υποστήριξη του Doge

Ο Musk αναφέρεται στην αύξηση των deepfake απάτων με κρυπτονομίσματα σε πρόσφατο podcast, προειδοποιώντας τους επενδυτές που τον βλέπουν να προωθεί κρυπτονομίσματα.

  • Σχόλια του Musk για την αύξηση των απάτων με deepfake. • Βίντεο deepfake χρησιμοποιούν την εικόνα του Musk για να εξαπατήσουν επενδυτές.
  • Ο Musk προωθούσε το Dogecoin για χρόνια. Ως ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, οι επενδυτές συχνά ανταποκρίνονται σε οτιδήποτε αναφέρει ο Elon Musk. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές το άτομο που βλέπουν δεν είναι πραγματικά ο Musk.

Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Musk αναφέρθηκε στο αυξανόμενο πρόβλημα των deepfake απάτων που χρησιμοποιούν την εικόνα του για να προωθήσουν διάφορα κρυπτονομίσματα. Οι δηλώσεις του έρχονται μετά από χρόνια που ο Musk προωθούσε το αγαπημένο του κρυπτονόμισμα, το Dogecoin.

Ο Musk Αναφέρεται στα AI DeepFakes του

Τα deepfakes που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη γίνονται ένα αυξανόμενο πρόβλημα, με πολλούς να χρησιμοποιούν την εικόνα του Musk για να εξαπατήσουν επενδυτές. Το πρόβλημα έγινε τόσο διαδεδομένο που ο Musk έπρεπε να το αναφέρει τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του podcast X Takeover που φιλοξενήθηκε από το Tesla Owners Silicon Valley. Ο Musk, γνωστός για τα επιδραστικά του tweets που έχουν σημαντική επίδραση στις αγορές κρυπτονομισμάτων, διευκρίνισε ότι δεν θα προωθούσε ποτέ σοβαρά κρυπτονομίσματα. «Αν με δείτε να προωθώ κρυπτονομίσματα, δεν είμαι εγώ», εξήγησε.

Διευκρίνισε ότι πιστεύει πως υπάρχει «κάποια αξία στο Bitcoin και ίσως σε κάποια άλλα κρυπτονομίσματα» και αναγνώρισε την υποστήριξή του για το Dogecoin. «Έχω μια αδυναμία για το Dogecoin επειδή μου αρέσουν τα σκυλιά και τα memes». Οι δηλώσεις του Musk έρχονται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τα βίντεο deepfake που εξαπατούν επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων βίντεο που χρησιμοποιούν την εικόνα του Musk. Αυτά τα βίντεο κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και χρησιμοποιούν εικόνες επιδραστικών ανθρώπων για να προωθήσουν τις απάτες τους.

Ο Musk Δεν Είναι Ξένος με τα Κρυπτονομίσματα, Ειδικά με το Dogecoin

Η σχέση του Elon Musk με το Dogecoin ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 όταν έγραψε στο Twitter, «Το Dogecoin μπορεί να είναι το αγαπημένο μου κρυπτονόμισμα. Είναι αρκετά cool». Αυτή η αρχική υποστήριξη προκάλεσε διπλασιασμό της τιμής του Dogecoin από $0,002 σε $0,004 μέσα σε λίγες ημέρες.

Τα συχνά tweets του Musk για το Dogecoin συνέχισαν να αυξάνουν την τιμή του νομίσματος τα επόμενα χρόνια. Η κορυφή ήρθε όταν ο Musk υποσχέθηκε ότι η εταιρεία του, SpaceX, θα βάλει ένα κυριολεκτικό Dogecoin στο φεγγάρι. Σε συνδυασμό με την επερχόμενη εμφάνισή του στο «Saturday Night Live», αυτό το tweet ώθησε το Dogecoin στο ιστορικό υψηλό των $0,74 τον Μάιο του 2021.

Ωστόσο, μετά την εμφάνισή του στο SNL, όπου αναφέρθηκε χαριτολογώντας στο Dogecoin ως «απάτη», η τιμή έπεσε απότομα. Επί του παρόντος, το Dogecoin διαπραγματεύεται στα $0,1294.

Αντίστροφη Όψη

  • Ο Musk δεν είναι το μόνο πρόσωπο που χρησιμοποιείται σε deepfakes από AI. Άλλες γνωστές προσωπικότητες περιλαμβάνουν τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, και τους επενδυτές Warren Buffet και Charlie Munger.
  • Ο Musk επισήμανε τη δυνατότητα σχολίων κοινότητας στο Twitter, η οποία βοηθά στην προσθήκη περιεχομένου ή στην ανάδειξη ψευδών ειδήσεων σε αναρτήσεις. Αυτό εμφανίζεται και όταν εμφανίζονται deepfakes από AI.

Γιατί Αυτό Έχει Σημασία

Η αναφορά του Musk στα deepfakes από AI μπορεί να βοηθήσει στην προστασία ορισμένων από τους θαυμαστές του από απάτες. Η πολυπλοκότητα αυτής της τεχνολογίας σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όσον αφορά την εμπιστοσύνη τους σε ό,τι βλέπουν στο διαδίκτυο.

Συμπέρασμα

Οι δηλώσεις του Elon Musk για τις απάτες με deepfake τονίζουν την ανάγκη για προσοχή και επαγρύπνηση από τους επενδυτές στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Ενώ ο Musk παραμένει υποστηρικτής του Dogecoin, η διευκρίνισή του ότι δεν θα προωθούσε σοβαρά κανένα κρυπτονόμισμα βοηθά στην αποφυγή εξαπατήσεων που εκμεταλλεύονται την επιρροή του. Οι επενδυτές πρέπει να είναι επιφυλακτικοί και να επαληθεύουν τις πηγές των πληροφοριών τους προτού λάβουν αποφάσεις.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *