Home » Η Revolut Ετοιμάζεται Να Λανσάρει Το Δικό Της Stablecoin
Posted in

Η Revolut Ετοιμάζεται Να Λανσάρει Το Δικό Της Stablecoin

Η Revolut Ετοιμάζεται Να Λανσάρει Το Δικό Της Stablecoin
  • Η Fintech γίγαντας Revolut σχεδιάζει να λανσάρει το δικό της stablecoin. Πηγές αναφέρουν ότι η Revolut, η οποία εξασφάλισε πρόσφατα τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχε αξία $45 δισ. νωρίτερα φέτος, προχωρά με σταθερά βήματα προς αυτή την πρωτοβουλία.

Ένας εκπρόσωπος της Revolut επιβεβαίωσε τον στόχο της εταιρείας να ενισχύσει τις υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της για κανονιστική συμμόρφωση και ασφάλεια. Η εταιρεία στοχεύει να παρέχει μια ασφαλή και προσβάσιμη πλατφόρμα για τους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων.

Η αγορά των stablecoins, η οποία αυτή τη στιγμή κυριαρχείται από το USDT της Tether με κεφαλαιοποίηση $119 δισ., επεκτείνεται με νέους ανταγωνιστές. Το USDC της Circle είναι το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin, ενώ άλλες σημαντικές εισόδους στην αγορά περιλαμβάνουν το νέο stablecoin της PayPal και επερχόμενα tokens από την Ripple και την BitGo.

Τα stablecoins, τα οποία είναι συνδεδεμένα με πραγματικά περιουσιακά στοιχεία, συχνά επενδύουν σε κρατικό χρέος, αποφέροντας σημαντικά κέρδη. Η Tether, για παράδειγμα, ανέφερε κέρδη $5.2 δισ. το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τα κρυπτονομίσματα, γνωστοί ως MiCA, πιθανότατα επηρεάζουν αυτή την τάση.

Η Revolut, η οποία διευκολύνει ήδη τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μέσω της εφαρμογής της και πρόσφατα λάνσαρε ένα αφιερωμένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, συνεχίζει να επεκτείνει τις προσφορές της στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Συμπέρασμα:

Η Revolut επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην επέκταση των υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων μέσω του λανσαρίσματος του δικού της stablecoin, επιδιώκοντας να κερδίσει μερίδιο σε μια αγορά που κυριαρχείται από μεγάλους παίκτες όπως η Tether και η Circle. Με τη βοήθεια κανονιστικών πλαισίων όπως το MiCA, το εγχείρημα αυτό αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της Revolut στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *