Home » Τα Spot Ethereum ETFs έφτασαν τα $1 δισεκατομμύριο σε όγκο συναλλαγών την πρώτη ημέρα
Posted in

Τα Spot Ethereum ETFs έφτασαν τα $1 δισεκατομμύριο σε όγκο συναλλαγών την πρώτη ημέρα

Τα Spot Ethereum ETFs έφτασαν τα $1 δισεκατομμύριο σε όγκο συναλλαγών την πρώτη ημέρα

Σε αυτή την ανάρτηση:

  • Τα Spot Ethereum ETFs είχαν μια εντυπωσιακή πρώτη ημέρα, φτάνοντας σε όγκο συναλλαγών άνω του $1 δισεκατομμυρίου, αλλά η τιμή του Ethereum δεν έχει αυξηθεί ακόμα σημαντικά.
  • Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι, προβλέποντας ότι το Ethereum θα μπορούσε να δει μεγάλη άνοδο τον Αύγουστο, αν ακολουθήσει το μοτίβο του Bitcoin από νωρίτερα φέτος.

Τα Spot Ethereum ETFs ξεκίνησαν εντυπωσιακά, ξεπερνώντας τα $1 δισεκατομμύριο σε όγκο συναλλαγών μέσα σε μια μόνο ημέρα. Όπως και τα Bitcoin ETFs τον Ιανουάριο, τα νέα ETFs του Ethereum είχαν μια εκρηκτική αρχή.

Σημαντικά Σημεία

Στα πρώτα 15 λεπτά συναλλαγών, τα ETFs είδαν έναν απίστευτο όγκο $120 εκατομμυρίων. Ωστόσο, η τιμή του Ether δεν έχει εκτοξευθεί όπως πολλοί ανέμεναν. Προς το παρόν, το ETH διαπραγματεύεται στα $3,478.30, σημειώνοντας μια μέτρια αύξηση 1% σε 24 ώρες.

Το Bitcoin είχε μια παρόμοια αρχή, με καλή διαπραγμάτευση ETF αλλά χωρίς άμεση αύξηση της τιμής. Χρειάστηκαν μερικές εβδομάδες για να αυξηθεί και πάνω από έναν μήνα για να φτάσει σε νέο ιστορικό υψηλό. Αν το Ethereum ακολουθήσει το μοτίβο του Bitcoin, θα μπορούσαμε να δούμε μεγάλη άνοδο τον Αύγουστο.

Πριν την κυκλοφορία των Ethereum ETFs, οι αναλυτές ήταν ήδη αισιόδοξοι για την πορεία του, τουλάχιστον για το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Η δραστηριότητα της πρώτης ημέρας μόνο ενίσχυσε τον ενθουσιασμό τους.

Αναλύσεις και Προβλέψεις

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το ETH πρέπει να σπάσει ένα επίπεδο αντίστασης γύρω στα $3,730 για να δει μια άνοδο της τιμής που θα σπάσει το ιστορικό υψηλό. Ο Andrew Kang προειδοποίησε για μια πιθανή πτώση μετά την κυκλοφορία, καθώς το Bitcoin μπορεί να αποδώσει καλύτερα βραχυπρόθεσμα.

Ο Eric Balchunas του Bloomberg εικάζει ότι αν το Ethereum ETF της BlackRock ξεπεράσει τα $200 εκατομμύρια σε όγκο συναλλαγών, θα μπορούσε να υπερβεί τις προσδοκίες και να κατακτήσει πάνω από το 20% των εισροών του Bitcoin. Ο Nate Geraci δήλωσε: “Παρόλα αυτά, ακόμη και αν τα spot ether ETFs συγκεντρώσουν μόνο το 20-25% των κεφαλαίων των spot bitcoin ETFs, αυτό θα ήταν ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο αποτέλεσμα και ένα που νομίζω ότι είναι απολύτως εφικτό.”

Πρόβλεψη Μετά την Κυκλοφορία

Κάποιοι αναλυτές αναμένουν μια σύντομη πτώση στις τιμές του Ethereum μετά την κυκλοφορία των ETF, παρόμοια με τη συμπεριφορά του Bitcoin νωρίτερα φέτος. Αλλά πιστεύουν ότι θα ανακάμψει πάνω από το επίπεδο των $3,730.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα ETFs θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα σημαντικό bull run για το Ethereum, προβλέποντας εισροές περίπου $15 δισεκατομμυρίων μέσα στους πρώτους 18 μήνες συναλλαγών.

Η κυκλοφορία των Ethereum ETFs έχει επίσης οδηγήσει σε αυξημένη μεταβλητότητα στην αγορά. Μετά την κυκλοφορία, η μεταβλητότητα των επιλογών ETH αναμένεται να αυξηθεί από 60% σε 80%.

Αυτό σημαίνει ότι οι έμποροι προετοιμάζονται για πιθανά σκαμπανεβάσματα των τιμών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια ανοδική αναστροφή μακροπρόθεσμα. Τη στιγμή της σύνταξης, το Ether άξιζε $3,643 με μια αύξηση μόνο 0.5% τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες.

Συμπερασματικά

Η εντυπωσιακή εκκίνηση των Spot Ethereum ETFs και η αυξημένη αισιοδοξία των αναλυτών δημιουργούν θετικές προοπτικές για την αγορά του Ethereum. Παρά την αρχική σταθερότητα των τιμών, η αναμενόμενη σπάση των επιπέδων αντίστασης και οι προβλέψεις για σημαντική εισροή κεφαλαίων δείχνουν ότι το Ethereum είναι έτοιμο για μια πιθανή εκρηκτική άνοδο στο εγγύς μέλλον.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *