Home » Spot Ethereum ETFs: Πρώτη Θετική Ημέρα Από την Κυκλοφορία τους με Εισροή $34 Εκατομμυρίων
Posted in

Spot Ethereum ETFs: Πρώτη Θετική Ημέρα Από την Κυκλοφορία τους με Εισροή $34 Εκατομμυρίων

Spot Ethereum ETFs Βλέπουν Πρώτη Θετική Ημέρα Από την Κυκλοφορία τους με Εισροή $34 Εκατομμυρίων

Τα Spot Ethereum ETFs (Exchange-Traded Funds) κατέγραψαν την πρώτη θετική τους ημέρα μετά από ένα αρνητικό σερί τεσσάρων ημερών. Μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία τους, οι μαζικές εκροές, κυρίως από το Ethereum Trust της Grayscale (ETHE), έχουν ξεπεράσει την αξιοσημείωτη αρχή των επενδυτικών προϊόντων που βασίζονται στο ETH.

Επιδόσεις των Ethereum ETFs που Επισκιάστηκαν από Εκροές

Η έγκριση των spot Ethereum (ETH) ETFs συνοδεύτηκε από συζητήσεις για τη ζήτησή τους και την πιθανή απόδοσή τους μετά την κυκλοφορία. Πολλοί ειδικοί προέβλεψαν ότι τα επενδυτικά προϊόντα δεν θα επιτύχουν τους ίδιους αριθμούς με τα αντίστοιχα προϊόντα που βασίζονται στο Bitcoin, επικαλούμενοι την έλλειψη μιας “σαφούς αφήγησης,” της προσοχής των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ζήτησης.

Μερικά στελέχη του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων της CCO της Bitwise Katherine Dowling και του Αμερικανού επιχειρηματία Anthony Pompliano, θεώρησαν ότι τα Ethereum ETFs θα επιτύχουν μόνο περίπου 20%-30% των κεφαλαίων που βασίζονται στο BTC. Τα επενδυτικά προϊόντα είχαν μια αξιόλογη αρχή, ανταποκρινόμενα στις προσδοκίες των ειδικών την πρώτη τους ημέρα. Τα κεφάλαια κατέγραψαν όγκο $1.05 δισεκατομμυρίων, περίπου το 24% του τι πέτυχαν τα Bitcoin ETFs την ημέρα της κυκλοφορίας τους, και εισροές ύψους $107.8 εκατομμυρίων. Αυτό το επίτευγμα επιτεύχθηκε παρά τις καθαρές εκροές $484 εκατομμυρίων που καταγράφηκαν από το ETHE.

Ωστόσο, τα Ethereum ETFs έκλεισαν με αρνητικούς αριθμούς μετά τη δεύτερη ημέρα της κυκλοφορίας τους. Τα κεφάλαια είδαν πτώση του όγκου κατά 5% την Τετάρτη και αρνητική καθαρή ροή ύψους $113.3 εκατομμυρίων. Παρά τις εκροές, μερικοί αναλυτές πρότειναν ότι η απόδοση ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς ο όγκος δεν έπεσε σημαντικά μετά την φρενίτιδα της πρώτης ημέρας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Farside Investor, οι εκροές των ETH ETFs ξεπέρασαν τις θετικές καθαρές ροές τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τις 29 Ιουλίου, τα επενδυτικά προϊόντα είχαν μέση ημερήσια εκροή $137.8 εκατομμυρίων και συνολική εκροή $440.1 εκατομμυρίων μεταξύ όλων των εννέα ETFs.

Πρώτη Θετική Ημέρα Τερματίζει το Αρνητικό Σερί Καθαρών Ροών

Το αρνητικό σερί των τεσσάρων ημερών τελείωσε στις 30 Ιουλίου, μετά την καταγραφή της πρώτης θετικής ημέρας από την κυκλοφορία των spot Ethereum ETFs. Υπό την ηγεσία του iShares Ethereum Trust (ETHA) της Blackrock, με εισροές ύψους $118 εκατομμυρίων, τα κεφάλαια κατέγραψαν θετική καθαρή ροή $33.7 εκατομμυρίων την Τρίτη.

Το ETHE είχε αρνητική καθαρή ροή $120 εκατομμυρίων, τη χαμηλότερη από την κυκλοφορία των spot ETFs. Επιπλέον, το ταμείο είχε μείωση κατά 75% στις εκροές από την αρνητική απόδοση $480 εκατομμυρίων της πρώτης ημέρας. Αυτή η μείωση υποδηλώνει ότι η “αιμορραγία” της Grayscale, που αξίζει περίπου $1.84 δισεκατομμύρια στις 30 Ιουλίου, επιβραδύνεται, και τα κεφάλαια θα μπορούσαν να συνεχίσουν με θετικό σερί.

Εν τω μεταξύ, το ETHA στέφθηκε το καλύτερο επιδόσεις ETH Ethereum μετά την ανάκαμψή του από τη απογοητευτική δεύτερη ημέρα. Μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του, το ταμείο είχε συνολική θετική καθαρή ροή $618.2 εκατομμυρίων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ETF Store, Nate Geraci, το ETHA έχει ήδη τοποθετηθεί στις κορυφαίες 15 εισροές όλων των ETFs που κυκλοφόρησαν φέτος. “Top 15 out of approx. 330 new ETFs. Top 4 inflows all spot bitcoin ETFs, btw,” αναφέρει η ανάρτηση.

Ο ανώτερος αναλυτής κρυπτονομισμάτων της Steno Research, Mads Eberhardt, τόνισε ότι το ETHA της Blackrock και το FETH της Fidelity έχουν δει το ένα τρίτο των εισροών των αντίστοιχων Bitcoin τους.

Ο Eberhardt επεσήμανε ότι αυτή η απόδοση επιτεύχθηκε παρά τις διάφορες μειονεκτικές συνθήκες σε σχέση με τα Bitcoin ETFs: “Αυτό συνέβη παρά τη συνολικά λιγότερη προσοχή στα Ethereum ETFs, τον λιγότερο ιδανικό μήνα για κυκλοφορία, την πλήρη επίγνωση από την αγορά ότι το Ethereum ETF της Grayscale πρέπει να αδειάσει βραχυπρόθεσμα και, ναι, το γεγονός ότι το Ethereum έχει τη μισή κεφαλαιοποίηση αγοράς του Bitcoin κατά την κυκλοφορία του ETF με ακόμα χειρότερη ρευστότητα.”

Συμπερασματικά

Ο ανώτερος αναλυτής πιστεύει ότι οι εκροές από τα spot Ethereum ETFs θα υποχωρήσουν στο τέλος της εβδομάδας και “Όταν γίνει αυτό, θα είναι μόνο ανοδικά από εκεί και πέρα.” Η απόδοση των Ethereum ETFs μπορεί να μην έφτασε τα επίπεδα των Bitcoin ETFs, αλλά έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις προσδοκίες, δείχνοντας σημάδια δυναμικής ανάκαμψης και θετικής απόδοσης στο μέλλον.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *