Home » Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας θα χρησιμοποιήσουν Stablecoins για διεθνείς πληρωμές
Posted in

Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας θα χρησιμοποιήσουν Stablecoins για διεθνείς πληρωμές

Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας θα χρησιμοποιήσουν Stablecoins για διεθνείς πληρωμές

Σε αυτή την ανάρτηση:

  • Οι τρεις κορυφαίες τράπεζες της Ιαπωνίας συνεργάζονται με τις Progmat και Datachain για να ξεκινήσουν το «Project Pax», χρησιμοποιώντας stablecoins για διασυνοριακές πληρωμές.
  • Η πλατφόρμα θα λειτουργεί εντός των υπαρχόντων τραπεζικών συστημάτων για να κάνει τις παγκόσμιες μεταφορές ταχύτερες, φθηνότερες και πιο εύκολες.
  • Η αγορά των stablecoins προβλέπεται να αναπτυχθεί ραγδαία, με εκτιμήσεις που δείχνουν ότι θα ξεπεράσει τα $2,8 τρισεκατομμύρια μέχρι το 2028.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας, Mitsubishi UFJ Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation και Mizuho Bank, στρέφονται στα stablecoins για διεθνείς πληρωμές μέσω του «Project Pax». Αυτή η πλατφόρμα θα επιτρέπει πιο γρήγορες, φθηνότερες και διαθέσιμες 24/7 διεθνείς μεταφορές χρημάτων.

Το 2022, η αγορά διασυνοριακών μεταφορών ανήλθε στα $182 τρισεκατομμύρια. Παρά το τεράστιο μέγεθός της, παρουσιάζει προβλήματα όσον αφορά το κόστος, την ταχύτητα, την πρόσβαση και τη διαφάνεια, όπως υπογραμμίστηκε από την G20.

Τα stablecoins αποτελούν λύση σε αυτά τα προβλήματα. Μέσω της ενσωμάτωσης του blockchain στα παραδοσιακά συστήματα, οι τράπεζες μπορούν να απλοποιήσουν τις διεθνείς μεταφορές χρημάτων. Το Project Pax θα χρησιμοποιεί το API πλαίσιο του Swift, επιτρέποντας στις τράπεζες να διατηρήσουν τα υπάρχοντα συστήματά τους. Αυτό σημαίνει ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να στέλνουν οδηγίες για την εκκαθάριση πληρωμών σε blockchain δίκτυα, μειώνοντας τα κόστη για τις επιχειρήσεις και εξαλείφοντας περιττές δυσκολίες.

Το έργο θα δοκιμαστεί σε πιλοτική φάση σύντομα, με πλήρη εμπορική ανάπτυξη να αναμένεται το 2025. Η συμμόρφωση με τους κανονισμούς είναι ενσωματωμένη στον σχεδιασμό του, ειδικά όσον αφορά τους κανονισμούς κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (CFT).

Το πρωτόκολλο Δια-Blockchain Επικοινωνίας (IBC) θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση των μεταφορών μεταξύ αλυσίδων, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη κίνηση των περιουσιακών στοιχείων μεταξύ διαφορετικών blockchains. Η Datachain έχει επίσης αναπτύξει ένα middleware, γνωστό ως «LCP», που βοηθά στη διευκόλυνση αυτών των μεταφορών, ενώ η TOKI θα παρέχει ρευστότητα για την πλατφόρμα.

Αν και αυτό το έργο είναι ένα μεγάλο βήμα, τα stablecoins έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν πριν ενσωματωθούν πλήρως στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτή τη στιγμή, έχουν κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου $160 δισεκατομμύρια, που αντιστοιχεί σε λιγότερο από 0,5% της συνολικής κεφαλαιοποίησης των νομισμάτων fiat.

Τα stablecoins χρησιμοποιούνταν κυρίως στην κρυπτογραφία για εμπορικές συναλλαγές, αλλά τώρα αρχίζουν να χρησιμοποιούνται πραγματικά ως μέθοδος πληρωμής, με πιθανές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Η Tether, ένας εκδότης stablecoin, κέρδισε $4,5 δισεκατομμύρια κέρδη μόνο στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο Jeremy Allaire, CEO της Circle, ανταγωνιστή της Tether, είναι εξαιρετικά αισιόδοξος για το μέλλον. Προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2025, τα stablecoins θα είναι παντού. Ο Jeremy πιστεύει ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, τα stablecoins θα μπορούσαν να αποτελέσουν το 10% της παγκόσμιας οικονομίας. Ο Brad Garlinghouse, CEO της Ripple, ενδιαφέρεται επίσης για τα stablecoins, σχεδιάζοντας να προσφέρει stablecoins στην Ιαπωνία, ενώ η Ripple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα δικά της stablecoins που συνδέονται με το δολάριο στις ΗΠΑ αυτό το έτος.

Συμπέρασμα:

Το «Project Pax» αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των stablecoins στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα, καθιστώντας τις διεθνείς πληρωμές πιο γρήγορες, φθηνότερες και πιο προσβάσιμες. Αν και τα stablecoins έχουν ακόμη να ξεπεράσουν προκλήσεις πριν φτάσουν στην πλήρη υιοθέτηση, η αυξανόμενη εμπιστοσύνη από μεγάλους παίκτες στην αγορά υποδηλώνει ότι βρίσκονται στον δρόμο για να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *