Home » Η Standard Chartered ετοιμάζεται να λανσάρει πλατφόρμα spot συναλλαγών Bitcoin και Ethereum
Posted in

Η Standard Chartered ετοιμάζεται να λανσάρει πλατφόρμα spot συναλλαγών Bitcoin και Ethereum

Η Standard Chartered ετοιμάζεται να λανσάρει πλατφόρμα spot συναλλαγών Bitcoin και Ethereum

Η Standard Chartered ξεκινά τις λειτουργίες spot συναλλαγών της ειδικά για Bitcoin (BTC) και Ethereum (ETH), ανέφερε την Παρασκευή το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Η νέα προσφορά θα επεκτείνει τη σειρά υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων της φύλαξης κρυπτονομισμάτων και των εξωχρηματιστηριακών (OTC) συναλλαγών.

Το τμήμα συναλλαγών συναλλάγματος (FX) της Standard Chartered θα χειρίζεται τις συναλλαγές του νέου γραφείου κρυπτονομισμάτων, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα τις δραστηριότητές του και θα λειτουργεί από το Λονδίνο, όπως αναφέρθηκε.

Ενώ τράπεζες όπως η Goldman Sachs Group έχουν προσφέρει παράγωγα κρυπτονομισμάτων, η άμεση ενασχόληση με τα περιουσιακά στοιχεία ήταν περιορισμένη λόγω αυστηρών κανονισμών. Οι προτεινόμενοι κανόνες της Επιτροπής της Βασιλείας για την Εποπτεία των Τραπεζών έχουν καταστήσει δύσκολη την κερδοφορία απαιτώντας υψηλή στάθμιση κινδύνου για την έκθεση σε κρυπτονομίσματα.

Η Standard Chartered συνεργάζεται με τις ρυθμιστικές αρχές για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες και να ικανοποιήσει τη ζήτηση από τους θεσμικούς πελάτες της που θέλουν να συναλλάσσονται σε Bitcoin και Ethereum.

«Έχουμε συνεργαστεί στενά με τις ρυθμιστικές μας αρχές για να υποστηρίξουμε τη ζήτηση από τους θεσμικούς μας πελάτες για συναλλαγές σε Bitcoin και Ethereum, σύμφωνα με τη στρατηγική μας να υποστηρίζουμε τους πελάτες σε ολόκληρο το ευρύτερο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, από την πρόσβαση και τη φύλαξη μέχρι την τοκενοποίηση και την διαλειτουργικότητα,» δήλωσε εκπρόσωπος της Standard Chartered.

Η έναρξη αυτή θα κάνει την Standard Chartered μία από τις πρώτες μεγάλες τράπεζες που θα δημιουργήσει ένα γραφείο spot συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, ανοίγοντας το δρόμο για ευρύτερη θεσμική υιοθέτηση.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *