Home » Τα Bitcoin ETFs Βλέπουν Εισροές $300 Εκατομμυρίων
Posted in

Τα Bitcoin ETFs Βλέπουν Εισροές $300 Εκατομμυρίων

Τα Bitcoin ETFs Βλέπουν Εισροές $300 Εκατομμυρίων

Τα Bitcoin ETFs κατέγραψαν εισροές $300 εκατομμυρίων σε επτά ημέρες, υποδηλώνοντας ανανεωμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Δεδομένα από το SoSoValues δείχνουν ότι όλα τα 11 spot Bitcoin ETFs στις ΗΠΑ είχαν συνολικές καθαρές εισροές $301 εκατομμυρίων τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024. Αυτό επεκτείνει το σερί τους στις επτά ημέρες, δείχνοντας ανανεωμένη εμπιστοσύνη στο Bitcoin ως ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.

  • Το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock ηγήθηκε με καθαρές εισροές $117,25 εκατομμυρίων. Το IBIT είχε επίσης όγκο συναλλαγών $1,24 δισεκατομμυρίων, καθιστώντας το το πιο διαπραγματευόμενο Bitcoin ETF της ημέρας.
  • Το ARKB της Ark Invest και 21Shares ακολούθησε με καθαρές εισροές $117,19 εκατομμυρίων, δείχνοντας ισχυρή ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές.
  • Το FBTC της Fidelity είδε εισροές $36,15 εκατομμυρίων και το BITB της Bitwise είχε εισροές $15,24 εκατομμυρίων. Άλλα funds από VanEck, Invesco, Galaxy Digital και Franklin Templeton είχαν επίσης θετικές καθαρές εισροές.

Το Bitcoin Investment Trust (GBTC) της Grayscale, το μεγαλύτερο fund Bitcoin, δεν είχε καθαρές εισροές τη Δευτέρα. Τα ETFs από Valkyrie, WisdomTree και Hashdex επίσης δεν είχαν καθαρές ροές.

Παρόλο που το θετικό συναίσθημα είναι εμφανές, οι όγκοι συναλλαγών ήταν χαμηλότεροι σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2024, όταν συχνά ξεπερνούσαν τα $8 δισεκατομμύρια ημερησίως. Ωστόσο, από τον Ιανουάριο, οι συνολικές καθαρές εισροές έχουν φτάσει τα $16,11 δισεκατομμύρια.

Μαζί με τις εισροές σε ETF, η τιμή του Bitcoin έχει ανακάμψει, ξεπερνώντας τα $63,000. Αυτή η τάση ενισχύει την αξία του Bitcoin ως επένδυση. Ο CEO της BlackRock, Larry Fink, που κάποτε ήταν σκεπτικιστής για τα κρυπτονομίσματα, τώρα αναγνωρίζει τη αυξανόμενη νομιμότητα του Bitcoin ως “χρηματοοικονομικό εργαλείο”, μια σημαντική αλλαγή για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Το θετικό κλίμα στην αγορά ενισχύεται περαιτέρω από την αναμενόμενη κυκλοφορία των spot Ether ETFs στις 23 Ιουλίου 2024. Αυτή η εξέλιξη πιθανότατα θα προσελκύσει περισσότερους επενδυτές στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Συμπέρασμα

Οι συνεχείς εισροές στα spot Bitcoin ETFs υποδηλώνουν ανανεωμένη εμπιστοσύνη στο Bitcoin. Με κορυφαίους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να δείχνουν ισχυρές επιδόσεις και εγκρίσεις από ηγέτες της βιομηχανίας, η αγορά των κρυπτονομισμάτων φαίνεται έτοιμη για περαιτέρω ανάπτυξη.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *