Home » Τα Crypto ETFs Κυριαρχούν στις ΗΠΑ το 2024 με Ρεκόρ Εισροών
Posted in

Τα Crypto ETFs Κυριαρχούν στις ΗΠΑ το 2024 με Ρεκόρ Εισροών

Τα Crypto ETFs Κυριαρχούν στις ΗΠΑ το 2024 με Ρεκόρ Εισροών
  • Τα Crypto ETFs έχουν σημειώσει σημαντική επίδραση το 2024, με 13 από τις 25 μεγαλύτερες κυκλοφορίες ETF, βάσει των εισροών από την αρχή του έτους, να σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Μεταξύ των περίπου 400 ETFs που εισήχθησαν φέτος, τα τέσσερα κορυφαία όσον αφορά τις εισροές είναι όλα spot Bitcoin ETFs. Το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock ηγείται της κατηγορίας, προσελκύοντας κοντά στα $21 δισεκατομμύρια σε εισροές μέχρι τώρα. Το Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) της Fidelity ακολουθεί με σχεδόν $10 δισεκατομμύρια, ενώ το ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) και το Bitwise Bitcoin ETF Trust (BITB) έχουν φέρει περίπου $2 δισεκατομμύρια το καθένα.

Καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση, το iShares Ethereum Trust ETF (ETHA) είναι το κορυφαίο μεταξύ των ETFs που σχετίζονται με το Ethereum, υπερβαίνοντας το $1 δισεκατομμύριο σε εισροές. Τα δεδομένα από την Morningstar, μια εταιρεία ερευνών για αμοιβαία κεφάλαια, δείχνουν ότι το ETHA ξεπέρασε το όριο του $1 δισεκατομμυρίου τον Αύγουστο.

Συνολικά, τα spot Bitcoin και Ethereum ETFs έχουν συγκεντρώσει πάνω από $60 δισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με την Morningstar.

Η Grayscale Investments αναμένει ότι η αγορά των crypto ETFs θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, επεκτεινόμενη σε νέα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και διαφοροποιημένους δείκτες κρυπτονομισμάτων. Ο Dave LaValle, παγκόσμιος επικεφαλής των ETFs της Grayscale, ανέφερε στις 12 Αυγούστου ότι αναμένονται περισσότερα προϊόντα που αφορούν ένα μόνο περιουσιακό στοιχείο καθώς και διαφοροποιημένες προσφορές.

Αρκετά άλλα προτεινόμενα crypto ETFs αναμένουν έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, όπως τα Solana ETFs και διαφοροποιημένα κεφάλαια δείκτη κρυπτονομισμάτων όπως το Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF.

Ο LaValle τόνισε την ταχεία υιοθέτηση αυτών των προϊόντων, σημειώνοντας ότι οι καθαρές εισροές σε spot crypto ETFs το 2024 έχουν ξεπεράσει τριπλάσια την μεγαλύτερη ετήσια εισροή για οποιοδήποτε ETF στην ιστορία.

Συμπέρασμα:

Η άνοδος των crypto ETFs το 2024 σηματοδοτεί μια καθοριστική στροφή στην επενδυτική στρατηγική, προσελκύοντας τεράστιες εισροές κεφαλαίων και δείχνοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα. Με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη και τις αναμενόμενες νέες εκδόσεις, τα crypto ETFs αναμένεται να παίξουν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *