Home » Τα Τέλη Gas του Ethereum σε Ιστορικά Χαμηλά
Posted in

Τα Τέλη Gas του Ethereum σε Ιστορικά Χαμηλά

Τα Τέλη Gas του Ethereum Κατακρημνίζονται σε Ιστορικά Χαμηλά
  • Το δίκτυο του Ethereum αυτή τη στιγμή βιώνει μια σημαντική πτώση στα τέλη gas, επηρεάζοντας τόσο τις συναλλαγές στο mainnet όσο και στις λύσεις Layer 2.

Το μέσο τέλος gas στο mainnet έχει πέσει στα 4 Gwei, περίπου $0,21, με ορισμένες συναλλαγές να κοστίζουν μόλις 3 Gwei, περίπου $0,14, σύμφωνα με τα δεδομένα από το Etherscan. Οι λύσεις Layer 2, συμπεριλαμβανομένων των Optimism, Base, Arbitrum και Linea, βλέπουν επίσης τέλη κάτω από $0,01 σύμφωνα με το Gasfees.io.

Αυτή η μείωση στα τέλη οφείλεται κυρίως στην αυξημένη χρήση των λύσεων κλιμάκωσης Layer 2 και τις συναλλαγές blob που εισήχθησαν με το Dencun hard fork τον Μάρτιο, οι οποίες έχουν βοηθήσει στη μείωση του κόστους συναλλαγών. Η πτώση των τελών gas έχει ως αποτέλεσμα την καύση λιγότερων ETH, καθιστώντας το δίκτυο πληθωριστικό.

Τον περασμένο μήνα, η προσφορά του δικτύου αυξήθηκε κατά περισσότερα από 60,000 ETH. Η πρόσφατη έγκριση οκτώ νέων ETFs Ethereum από την SEC, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής του ταμείου ETHE της Grayscale, έχει περιπλέξει περαιτέρω το οικοσύστημα. Αυτά τα ETFs προσέλκυσαν πάνω από $1 δισεκατομμύριο σε εισροές μέσα σε τέσσερις ημέρες διαπραγμάτευσης, παρά την εκροή $1,5 δισεκατομμυρίων από το ETHE της Grayscale.

Συμπερασματικά

Η σημαντική μείωση των τελών gas στο δίκτυο του Ethereum δημιουργεί ένα νέο δυναμικό για τις συναλλαγές και την υιοθέτηση της τεχνολογίας. Ωστόσο, αυτή η πτώση στα τέλη έχει επίσης επιπτώσεις στη δυναμική της καύσης ETH και στην πληθωριστική τάση του δικτύου. Παράλληλα, η έγκριση νέων ETFs από την SEC φέρνει νέα κεφάλαια στο οικοσύστημα, αυξάνοντας την πολυπλοκότητα και τις ευκαιρίες για επενδυτές και χρήστες.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *