Home » Τα ΗΑΕ Κατατάσσονται Τρίτα στη Νέα Παγκόσμια Έκθεση για την Υιοθέτηση Κρυπτονομισμάτων
Posted in

Τα ΗΑΕ Κατατάσσονται Τρίτα στη Νέα Παγκόσμια Έκθεση για την Υιοθέτηση Κρυπτονομισμάτων

Τα ΗΑΕ Κατατάσσονται Τρίτα στη Νέα Παγκόσμια Έκθεση για την Υιοθέτηση Κρυπτονομισμάτων

Η φιλο-κρυπτονομισματική ρύθμιση των ΗΑΕ έχει καταστήσει τη χώρα την τρίτη μεγαλύτερη στην υιοθέτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν αναδειχθεί ως η χώρα με τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων, ακολουθώντας μια αύξηση στη χρήση ψηφιακών νομισμάτων.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την εταιρεία συμβούλων επενδυτικής μετανάστευσης Henley and Partners, τα ΗΑΕ κατατάσσονται μόνο μετά τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Ο Δείκτης Υιοθέτησης Κρυπτονομισμάτων Henley 2024 αναφέρει διάφορους υπεύθυνους παράγοντες, όπως η υποστήριξη της κυβέρνησης και η διάχυτη ενθουσιασμό.

«Το ενδιαφέρον του κοινού είναι υψηλό, με ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού να κατέχει κρυπτονομίσματα. Αυτός ο ενθουσιασμός συνδυάζεται με ισχυρή κυβερνητική υποστήριξη και μια ανθηρή σκηνή start-up. Αυτή η χαμηλή φορολογική δικαιοδοσία προσφέρει ένα ελκυστικό περιβάλλον για κρυπτοεπιχειρήσεις, ενισχυόμενο περαιτέρω από έναν ιδιαίτερα ψηφιοποιημένο και εύπορο πληθυσμό», αναφέρει η μελέτη.

Παράγοντες που Συμβάλλουν στην Αύξηση της Υιοθέτησης Κρυπτονομισμάτων στα ΗΑΕ

Ο επικεφαλής ιδιωτικών πελατών της Henley and Partners, Dominic Volek, έριξε περισσότερο φως στο κλίμα των κρυπτονομισμάτων στα ΗΑΕ. Ο Volek ανέφερε ότι η χώρα χρησιμοποιεί προοδευτικές ρυθμίσεις και μηδενικό φόρο υπεραξίας για να προσελκύσει κρυπτονομισματικό πλούτο από όλο τον κόσμο.

Ο Volek αναφέρθηκε επίσης στην μακρά φιλική προς τα κρυπτονομίσματα ιστορία του Ντουμπάι, περιλαμβάνοντας την έγκριση του πρώτου κρυπτονομισματικού ταμείου στη Μέση Ανατολή το 2021 και την πρόσφατη απόφαση της πόλης να επιτρέψει στους κατοίκους να χρησιμοποιούν απευθείας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα.

Ένα άλλο στέλεχος, ο Peter Ferrigno, διευθυντής φορολογικών υπηρεσιών της εταιρείας, δήλωσε ότι τα ΗΑΕ και τα Νησιά Κέιμαν μπορεί να είναι οι πιο φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα χώρες στον κόσμο, επειδή δεν φορολογούν τα κέρδη κεφαλαίου ή το εισόδημα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία παροχής πληρωμών με κρυπτονομίσματα Triple-A, τα ΗΑΕ ήταν η πρώτη χώρα σε ιδιοκτησία κρυπτονομισμάτων το 2023, με το 30,4% του πληθυσμού (περίπου 3 εκατομμύρια) να κατέχει διάφορα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η κατάταξη της Triple-A έθεσε τα ΗΑΕ μπροστά από το Βιετνάμ και τις ΗΠΑ, με ποσοστά 21,2% και 15,6%, αντίστοιχα.

Πρόσφατα, τα ΗΑΕ χορήγησαν επιχειρηματική άδεια στο πορτοφόλι Okto, καθιστώντας το το πρώτο πορτοφόλι Web3 που έλαβε άδεια λειτουργίας από το RAK Digital Assets Oasis (RAK DAO), μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου στη χώρα. Το αυτοδιαχειριζόμενο πορτοφόλι ξεκίνησε το 2023 από το ινδικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων CoinDCX, και τώρα έχει πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες. Η επέκταση στα ΗΑΕ θα διευρύνει τη βάση χρηστών του πορτοφολιού και θα συμβάλει στη χρήση και υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Το Σταθερό Νόμισμα Dirham της Tether στα ΗΑΕ

Την περασμένη εβδομάδα, η Tether, ο εκδότης κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να λανσάρει ένα νέο σταθερό νόμισμα που θα είναι συνδεδεμένο με το νόμισμα των ΗΑΕ, το ντιράμ (AED).

Η Tether είναι ο μεγαλύτερος εκδότης σταθερών νομισμάτων στον κόσμο, με το USDT να είναι το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με δεδομένα από το CoinMarketCap. Ο CEO της Tether, Paolo Ardoino, ανέφερε ότι ο κύριος σκοπός είναι να παρέχει στους κατοίκους μια εναλλακτική στο αμερικανικό δολάριο.

Ο Ardoino πρόσθεσε επίσης ότι πιστεύει πως το ντιράμ θα μπορούσε να γίνει ένα από τα πιο προτιμώμενα νομίσματα στον κόσμο καθώς συνεχίζεται η εξέλιξη του παγκόσμιου εμπορίου. Το ντιράμ είναι συνδεδεμένο με το δολάριο από το 1997, με ισοτιμία $1 προς 3.6725 AED.

Μια επίσημη ανακοίνωση της Tether αναφέρει ότι η εταιρεία θα λανσάρει το σταθερό νόμισμα σε συνεργασία με τον τεχνολογικό γίγαντα των ΗΑΕ, Phoenix Group. Το νέο κρυπτονόμισμα θα ενταχθεί στην παγκόσμια αγορά σταθερών νομισμάτων, η οποία αυτή τη στιγμή αξίζει 150 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να φτάσει τα 2.8 τρισεκατομμύρια μέχρι το 2028.

Συμπέρασμα

Τα ΗΑΕ έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα φιλικό προς τα κρυπτονομίσματα περιβάλλον, γεγονός που τους έχει καταστήσει έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για την υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων. Με την υποστήριξη της κυβέρνησης, την απουσία φόρου υπεραξίας και μια ανθηρή τεχνολογική σκηνή, η χώρα συνεχίζει να προσελκύει κρυπτονομισματικούς επενδυτές και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *