Home » Μπορεί η τιμή του Bitcoin να σπάσει το φράγμα μετά τη μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας;
Posted in

Μπορεί η τιμή του Bitcoin να σπάσει το φράγμα μετά τη μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας;

Μπορεί η τιμή του Bitcoin να σπάσει το φράγμα μετά τη μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας;

Αυτή είναι η πρώτη μείωση επιτοκίων της τράπεζας σε πάνω από τέσσερα χρόνια, με την τελευταία μείωση να πραγματοποιείται τον Μάρτιο του 2020.

Η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να δει περισσότερη ανοδική ορμή από την τελευταία απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Βρετανίας για τα επιτόκια.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε μείωση επιτοκίων κατά 0,25%, φτάνοντας το τρέχον επίπεδο στο 5%, την 1η Αυγούστου, τερματίζοντας μια από τις μεγαλύτερες περιόδους αυξημένων επιτοκίων.

Η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να επωφεληθεί από την έκπληξη της μείωσης των επιτοκίων, δεδομένου ότι οι οικονομολόγοι ήταν διχασμένοι ως προς το αν η τράπεζα θα μειώσει ή θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια της.

Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής έχει ιστορικά ενισχύσει τα ρίσκα περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin και ο χρυσός, ωστόσο η τιμή του Bitcoin παραμένει περιορισμένη παρά τη μείωση των επιτοκίων.

Η τιμή του Bitcoin παραμένει συγκρατημένη κάτω από τα $65,000 λόγω της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ

Η τιμή του Bitcoin παραμένει συγκρατημένη κάτω από το όριο των $65,000 παρά την πρώτη μείωση επιτοκίων του Ηνωμένου Βασιλείου σε πάνω από τέσσερα χρόνια.

Το Bitcoin σημείωσε πτώση 2,4% στις 24 ώρες έως τις 11:20 πμ UTC την 1η Αυγούστου, εμπορευόμενο στα $64,507, μετά από σχεδόν επίπεδη διαπραγμάτευση την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα δεδομένα της CoinMarketCap.

Η αργή κίνηση της τιμής θα μπορούσε να αποδοθεί στην απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρήσει σταθερά τα βασικά επιτόκια δανεισμού τον Αύγουστο.

Ωστόσο, η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να δει σημαντική νέα ρευστότητα και ανοδική ορμή με μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Bitfinex, που είπαν στο Cointelegraph:

“Μια μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο θα προσφέρει μια αίσθηση αισιοδοξίας και θα μπορούσε γενικά να αυξήσει τη ρευστότητα στην αγορά, κάτι που θα είναι θετικό για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα καθώς οι επενδυτές αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις εκτός των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανοδική πίεση στην τιμή του Bitcoin και αυξημένες εισροές σε ETFs καθώς οι επενδυτές θα επιδιώξουν να επωφεληθούν από ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τα ρίσκα περιουσιακά στοιχεία.”

Συμπέρασμα

Παρά τη μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, η τιμή του Bitcoin παραμένει υποτονική λόγω της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά. Ωστόσο, με μια πιθανή μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, το Bitcoin μπορεί να δει νέα ρευστότητα και ανοδική ορμή, δημιουργώντας θετικές προοπτικές για την τιμή του στο προσεχές μέλλον.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *