Home » Το Bitcoin ‘συσπειρώνεται’ για μεγάλη κίνηση καθώς κυμαίνεται γύρω από τα $71K
Posted in

Το Bitcoin ‘συσπειρώνεται’ για μεγάλη κίνηση καθώς κυμαίνεται γύρω από τα $71K

Το Bitcoin 'συσπειρώνεται' για μεγάλη κίνηση καθώς κυμαίνεται γύρω από τα $71K

Η μέση τιμή του Bitcoin σε περιόδους 5 ημερών, 30 ημερών και 50 ημερών είναι σχεδόν η ίδια, υποδηλώνοντας χαμηλή μεταβλητότητα και αυξάνοντας τις πιθανότητες για μια απότομη κίνηση τιμής προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Το Bitcoin μπορεί σύντομα να βρεθεί σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι τιμής καθώς η μέση τιμή του σε τρία διαφορετικά χρονικά διαστήματα έχει πλέον πέσει μέσα σε ένα στενό εύρος — σηματοδοτώντας μια πιθανή απότομη κίνηση.

“Μετά από κάποια ωραία συσπειρωτική τιμή από τον Μάρτιο, το βαρετό μου Μοντέλο Τάσης Bitcoin ενεργοποιείται,” δήλωσε ο κύριος αναλυτής κρυπτονομισμάτων της Real Vision, Jamie Coutts, σε μια ανάρτηση στο X στις 4 Ιουνίου αφού επισήμανε την παρόμοια μέση τιμή του Bitcoin σε τρεις βραχυπρόθεσμες περιόδους, που όλες έπεσαν μέσα σε ένα εύρος 5%.

Στις 4 Ιουνίου, ο Απλός Κινητός Μέσος Όρος (SMA) — που υπολογίζει τον μέσο όρο των προηγούμενων τιμών μέσα σε ένα καθορισμένο χρονικό παράθυρο — υποδείκνυε μια σύγκλιση σε τρεις διαφορετικές περιόδους, τις 5 ημέρες, 30 ημέρες και 50 ημέρες. Όλες οι περίοδοι κυμαίνονταν μεταξύ $65,000 και $68,239.Αυτό σηματοδοτεί χαμηλή μεταβλητότητα για παρατεταμένη περίοδο στους traders και τυπικά αυξάνει τις ελπίδες για μια πιθανή απότομη κίνηση, αν και η στενή σύγκλιση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υποχώρηση της τιμής.

Το Bitcoin αυτή τη στιγμή είναι μια “ισχυρή αγορά,” σύμφωνα με τον Δείκτη Κινητού Μέσου Όρου του TradingView. Αυτός ο δείκτης λαμβάνει υπόψη τόσο τον SMA όσο και τον Εκθετικό Κινητό Μέσο Όρο, ένας ελαφρώς διαφορετικός δείκτης που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις πιο πρόσφατες τιμές.Το Bitcoin διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή πάνω από τους τρεις SMA, στα $70,840, σύμφωνα με τα δεδομένα από το CoinMarketCap. Η διαπραγμάτευση πάνω από τον κινητό μέσο όρο είναι ένα θετικό σημάδι για τους traders, υποδηλώνοντας ότι ο κινητός μέσος όρος μπορεί να λειτουργήσει ως το νέο επίπεδο υποστήριξης του Bitcoin εάν η τιμή πέσει.Την ίδια μέρα, έφτασε προσωρινά τα $71,040 πριν υποχωρήσει γρήγορα, ένα κρίσιμο επίπεδο τιμής που οι traders παρακολουθούν ως το επόμενο βήμα προς την επίτευξη του υψηλού όλων των εποχών, $73,679.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες 30 ημέρες, το Bitcoin κατάφερε να παραμείνει πάνω από το βασικό επίπεδο υποστήριξής του των $60,000, ένα σημαντικό όριο που παρακολουθείται στενά από τους traders. Ωστόσο, δεν έφτασε τα $72,000, κορυφώνοντας στα $71,946 στις 21 Μαΐου.

Ενώ η τιμή παραμένει αβέβαιη όσον αφορά την κατεύθυνση της απότομης κίνησης, ο Coutts επανέλαβε την σημαντική αύξηση στον αριθμό των τραπεζών των ΗΠΑ “στα πρόθυρα της κατάρρευσης” κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Στις 29 Μαΐου, η Ομοσπονδιακή Ασφάλιση Καταθέσεων (FDIC) ανέφερε ότι ο αριθμός των τραπεζών στη “Λίστα Προβληματικών Τραπεζών” — μια λίστα που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των καταθετικών ιδρυμάτων με υψηλό κίνδυνο αφερεγγυότητας — αυξήθηκε κατά 21% το πρώτο τρίμηνο του 2024, φτάνοντας τις 63 τράπεζες.

Μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών τον Μάρτιο του 2023, της Signature Bank, της Silvergate Bank και της Silicon Valley Bank, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 35% μέσα σε εννέα ημέρες στα $27,050.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *