Home » Το Bitcoin χάνει τα κέρδη του Ιουνίου – Θα πέσει το BTC κάτω από τα $60K;
Posted in

Το Bitcoin χάνει τα κέρδη του Ιουνίου – Θα πέσει το BTC κάτω από τα $60K;

Το Bitcoin χάνει τα κέρδη του Ιουνίου – Θα πέσει το BTC κάτω από τα $60K;

Σε αυτή την ανάρτηση:

  • Η πίεση πώλησης του Bitcoin αυξάνεται και οι αναλυτές προβλέπουν ότι το BTC θα διαπραγματευτεί κάτω από τα $60.000.
  • Ο Δείκτης Φόβου και Απληστίας του BTC πέφτει στο 50 στο Binance.
  • Οι απόψεις του Jerome Powell σε οικονομικό φόρουμ στην Πορτογαλία υποδηλώνουν μια στάση μεταβλητότητας για το BTC.

Το Bitcoin και άλλα κύρια κρυπτονομίσματα έπεσαν απότομα κατά τη διάρκεια των ασιατικών ωρών διαπραγμάτευσης, αναστρέφοντας τα κέρδη από τις προηγούμενες μέρες της εβδομάδας. Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε στα $61.000 στις 3 Ιουλίου, καθώς οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ επιδεινώθηκαν.

Η πίεση πώλησης του BTC βρίσκεται σε υψηλό όλων των εποχών και οι επενδυτές φοβούνται το χειρότερο. Ένας χρήστης στο X έγραψε, “Η ρευστότητα είναι τόσο χαμηλή που αυτού του είδους οι πωλήσεις μπορούν εύκολα να μειώσουν την τιμή των νομισμάτων.”

Το Bitcoin βρίσκεται σε κακή εμπορική κατάσταση

Σύμφωνα με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία, το Bitcoin (BTC) αξίζει τώρα $60.191,73, μειωμένο κατά 0,6% από μία ώρα πριν και 3,8% από χθες. Το Bitcoin αξίζει 1,9% λιγότερο τώρα από ό,τι ήταν πριν από επτά ημέρες.

Η αξία όλων των κρυπτονομισμάτων κατά κεφαλαιοποίηση αγοράς έχει μειωθεί κατά -3,24% τις τελευταίες 24 ώρες και κατά 86,48% το περασμένο έτος. Το BTC έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς $1,19 τρισεκατομμύρια αυτή τη στιγμή, που σημαίνει ότι το 50,51% όλων των κρυπτονομισμάτων είναι Bitcoin.

Ο Δείκτης Φόβου και Απληστίας του BTC είναι σε ουδέτερο επίπεδο 50 στο Binance.

Οι Φάλαινες Μετακινούν BTC με Ανησυχητικό Ρυθμό

Τα δεδομένα από το Lookonchain δείχνουν ότι οι φάλαινες μετακινούν BTC με ανησυχητικό ρυθμό. Η αναλυτική εταιρεία αναφέρει ότι μια φάλαινα κατέθεσε 1.023 BTC αξίας $62,2 εκατομμυρίων στο Binance. Επιπλέον, η φάλαινα είχε καταθέσει 1.723 BTC αξίας $106 εκατομμυρίων στο Binance τις τελευταίες 24 ώρες.

Ως επικεφαλής του ποσοτικού ταμείου Bitcoin και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Capriole Investments, ο Charles Edwards ανησυχεί για τις τελευταίες αλλαγές στην τιμή του Bitcoin.

Αναφέρει ότι οι αγορές δεν έχουν ακόμη αποδεχτεί το γεγονός ότι οι ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε φάση “παραίτησης”.

Στο X, έγραψε, “Η τιμή δεν έχει ακόμη αντικατοπτρίσει την καταστροφή εντός της αλυσίδας. Δεν χρειάζεται να συμβεί, ο χρόνος θεραπεύει όλες τις πληγές, αλλά το Bitcoin δεν είναι υπομονετικό. Είτε είμαστε τυχεροί και η τιμή απλώς συγκεντρώνεται μεταξύ $60-70K για έως και 2 μήνες, είτε έχουμε μια υγιή καθυστερημένη διόρθωση.”

Τα Σχόλια του Jerome Powell Προσθέτουν Ανησυχία στην Αγορά

Η συμπεριφορά διαπραγμάτευσης του BTC φάνηκε να μειώνεται όταν ο Jerome Powell, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, έδωσε μια ομιλία για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική σε μια εκδήλωση στην Πορτογαλία.

Ανέφερε ότι η Fed χρειάζεται περισσότερη πειθώ ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να μειωθούν τα επιτόκια – μια σημαντική κίνηση που παρακολουθούν οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων και των ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων.

Οι αγορές έχουν μειώσει οριακά τις πιθανότητες μιας μείωσης των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Fed τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το FedWatch Tool του CME Group, τα ποσοστά στοιχημάτων είναι ακόμα περίπου 65% κατά τη στιγμή της γραφής.

Σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε, “Απλώς θέλουμε να κατανοήσουμε ότι τα επίπεδα που βλέπουμε είναι μια πραγματική ανάγνωση του τι συμβαίνει πραγματικά με τον υποκείμενο πληθωρισμό.”

Συμπέρασμα

Η τρέχουσα κατάσταση του Bitcoin υποδηλώνει αυξημένη πίεση πώλησης και ανησυχία για πιθανή πτώση κάτω από τα $60.000. Οι κινήσεις των φαλαινών, οι απόψεις των οικονομολόγων και η αστάθεια της αγοράς συνεισφέρουν σε ένα αβέβαιο περιβάλλον για το κρυπτονόμισμα. Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και να είναι προσεκτικοί στις επενδυτικές τους αποφάσεις.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *