Home » Το Ethereum Χάνει το 7% της Αξίας του σε Μία Νύχτα – Εδώ Γιατί
Posted in

Το Ethereum Χάνει το 7% της Αξίας του σε Μία Νύχτα – Εδώ Γιατί

Το Ethereum Χάνει το 7% της Αξίας του σε Μία Νύχτα – Εδώ Γιατί
  • Μία ημέρα μετά την επιτυχή εκκίνηση του spot Ethereum ETF, η τιμή του Ethereum παρουσίασε σημαντική πτώση, προκαλώντας σημαντικές ρευστοποιήσεις των long θέσεων ETH τις τελευταίες 24 ώρες.

Αιτίες Πτώσης της Τιμής

Σύμφωνα με δεδομένα από το Coinglass, οι ρευστοποιήσεις του Ethereum έχουν ξεπεράσει αυτές του Bitcoin τις τελευταίες 24 ώρες. Συγκεκριμένα, οι ρευστοποιήσεις του Ethereum έφτασαν τα $100,85 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τα $83,35 εκατομμύρια για το Bitcoin.

Η έγκριση του spot Ethereum ETF φαίνεται να έχει γίνει ένα γεγονός “sell-the-news”, παρόμοιο με αυτό που συνέβη με το Bitcoin νωρίτερα φέτος. Μετά την άνοδο της τιμής του Ethereum στα $3,500 τον Ιούλιο, οι επενδυτές φαίνεται να ρευστοποιούν κέρδη από την ETF-σχετική ενθουσιασμό.

Ενέργειες Μεγάλων Κατόχων

Επιπλέον, τα δεδομένα on-chain δείχνουν ότι ένας σημαντικός κάτοχος (whale) Ethereum εκφορτώνει τις θέσεις του. Σύμφωνα με το Spot on Chain, αυτός ο κάτοχος κέρδισε $173 εκατομμύρια από την κατάθεση 10,000 ETH, αξίας $34,2 εκατομμυρίων, στο Kraken λίγο πριν την πτώση της τιμής. Αυτός ο κάτοχος είχε αποσύρει 96,639 ETH από το Coinbase στα $1,580 ανά ETH τον Σεπτέμβριο του 2022. Από τον Μάρτιο, ο κάτοχος έχει μετακινήσει σχεδόν 40,000 ETH στο Kraken και εξακολουθεί να κατέχει 56,639 ETH, αξίας $188 εκατομμυρίων στην τρέχουσα τιμή.

Πιέσεις από τον Mt. Gox

Η 10xResearch επεσήμανε επίσης ότι οι τρέχουσες διανομές από τον Mt. Gox ασκούν πίεση στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων. Υποστηρίζουν ότι αν αυτή η τάση συνεχιστεί, η αγορά κρυπτονομισμάτων θα χρειαστεί περισσότερη υποστήριξη για να ανακάμψει, με το Ethereum να είναι πιθανώς το πιο ευάλωτο λόγω στασιμότητας ή πτωτικών θεμελιωδών στοιχείων, όπως οι νέοι χρήστες και τα έσοδα.

Προβλέψεις για την Τιμή του Ethereum

Ο δημοφιλής αναλυτής κρυπτονομισμάτων Michael van de Poppe προτείνει ότι η τιμή του Ethereum μπορεί να δει μια αντιστροφή εν μέσω σημαντικών εκροών από το Grayscale Ethereum Trust. Προβλέπει ότι το Ethereum μπορεί να βιώσει μια πτωτική τάση διάρκειας δύο εβδομάδων πριν ενδεχομένως ανακάμψει σε νέα ιστορικά υψηλά. Σύμφωνα με την ανάλυσή του, το Ethereum θα μπορούσε να βρει υποστήριξη γύρω στα $3,150 πριν συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Τρέχουσα Τιμή του Ethereum

Κατά τη στιγμή της γραφής, το Ethereum διαπραγματεύεται στα $3,180 μετά από πτώση 7,4% τις τελευταίες 24 ώρες και όγκο συναλλαγών $20,95 δισεκατομμυρίων.

Συμπερασματικά

Η πρόσφατη πτώση της τιμής του Ethereum μπορεί να αποδοθεί σε πολλαπλούς παράγοντες, όπως οι ρευστοποιήσεις μετά την εκκίνηση του spot Ethereum ETF και οι κινήσεις μεγάλων κατόχων. Παρά τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις, υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάκαμψη και τη μακροπρόθεσμη άνοδο της τιμής του Ethereum. Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις και να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές ευκαιρίες στην αγορά.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *