Home » Οι Χρεώσεις Δικτύου του Ethereum Πέφτουν στα Χαμηλότερα Επίπεδα από το 2016
Posted in

Οι Χρεώσεις Δικτύου του Ethereum Πέφτουν στα Χαμηλότερα Επίπεδα από το 2016

Οι Χρεώσεις Δικτύου του Ethereum Πέφτουν στα Χαμηλότερα Επίπεδα από το 2016

Οι χρεώσεις gas του Ethereum έχουν φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2016, λόγω της αυξημένης αποδοτικότητας του δικτύου και των πρόσφατων βελτιώσεων στην κλιμακωσιμότητα, παρά τη δυνατή δραστηριότητα συναλλαγών.

Ανησυχίες του Vitalik Buterin για τη Ρύθμιση των Κρυπτονομισμάτων

Ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin, εξέφρασε πρόσφατα τις ανησυχίες του σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων, υπογραμμίζοντας πώς τα υφιστάμενα πλαίσια μειονεκτούν υπέρ των καλοπροαίρετων προγραμματιστών και ευνοούν τους κακούς παράγοντες. Ανταποκρινόμενος σε έναν χρήστη στο Warpcast, ο Buterin τόνισε την ανάγκη για μια ισορροπημένη ρυθμιστική προσέγγιση που να προωθεί τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα. Οι προτεινόμενες λύσεις του περιλαμβάνουν τον περιορισμό της μόχλευσης, την απαίτηση ελέγχων και διαφάνειας, καθώς και την εφαρμογή γνώσεων για τους χρήστες. Καθώς η βιομηχανία αναμένει την έγκριση των spot Ether ETFs στις ΗΠΑ, η οποία καθυστερεί λόγω της εκτεταμένης επανεξέτασης από την SEC, οι απόψεις του Buterin προσθέτουν στην τρέχουσα συζήτηση για το μέλλον της ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων και τον αντίκτυπό της στην καινοτομία και την ασφάλεια.

Καταγραφή Χαμηλότερων Χρεώσεων από το 2016: Μια Νέα Εποχή Αποδοτικότητας και Προσιτότητας

Στις 30 Ιουνίου, το δίκτυο Ethereum πέτυχε ένα αξιοσημείωτο ορόσημο καταγράφοντας τις χαμηλότερες χρεώσεις συναλλαγών από το 2016. Σύμφωνα με δεδομένα από τα Etherscan και Dune Analytics, η μέση χρέωση gas βρίσκεται αυτή τη στιγμή μόλις στα 3 Gwei, που ισοδυναμεί με περίπου $0.14. Αυτή η σημαντική μείωση στις χρεώσεις σηματοδοτεί μια νέα εποχή προσιτότητας και αποδοτικότητας για το Ethereum, σε αντίθεση με τις υψηλές χρεώσεις που παρατηρήθηκαν κατά τις προηγούμενες περιόδους βαριάς χρήσης του δικτύου.

Οι χρεώσεις gas στο δίκτυο Ethereum είναι το κόστος που σχετίζεται με την εκτέλεση διάφορων λειτουργιών, όπως συναλλαγές και αλληλεπιδράσεις με έξυπνα συμβόλαια. Αυτές οι χρεώσεις διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου, ενθαρρύνοντας τους επικυρωτές που επεξεργάζονται και επαληθεύουν τις συναλλαγές. Επιπλέον, οι χρεώσεις gas λειτουργούν ως αποτρεπτικός παράγοντας κατά των επιθέσεων spam, διασφαλίζοντας ότι το δίκτυο παραμένει λειτουργικό και ασφαλές.

Κατά την ανοδική πορεία του 2021, οι χρεώσεις gas του Ethereum εκτοξεύθηκαν λόγω της έκρηξης στη ζήτηση, ιδίως από τον τομέα των μη ανταλλάξιμων συμβολαίων (NFT). Οι υπερβολικές χρεώσεις οδήγησαν ορισμένους κριτικούς να αμφισβητήσουν τη βιωσιμότητα του δικτύου, ωθώντας τους χρήστες να εξερευνήσουν πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις όπως η Solana. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, με τις χρεώσεις gas του Ethereum να φτάνουν σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα, παρά την έντονη δραστηριότητα συναλλαγών.

Παράγοντες που Συμβάλλουν στη Σημαντική Μείωση των Χρεώσεων

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η βελτιωμένη αποδοτικότητα της αγοράς Layer-1, που οφείλεται σε συνδυασμό της αυξημένης δραστηριότητας Layer-2 και της εισαγωγής των “blob transactions” μέσω της Πρότασης Βελτίωσης του Ethereum (EIP) 4844. Αυτή η πρόταση έχει βελτιώσει σημαντικά την κλιμακωσιμότητα του δικτύου Ethereum, επιτρέποντάς του να χειρίζεται περισσότερες συναλλαγές με χαμηλότερο κόστος.

«Θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε αιχμές στις χρεώσεις gas πάνω από τα 15 Gwei σε περιόδους υψηλότερης δραστηριότητας. Απλώς, συνολικά, η αγορά gas έχει γίνει πιο αποδοτική μετά την EIP-4844. Έτσι, θα έχουμε περισσότερες προσιτές ημέρες παρά ακριβές», σχολίασε ο Brian Smocovich, ιδρυτής της Pistachio Fi, σε μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα X.

Η δραματική μείωση στις χρεώσεις gas έχει ευρύτερες επιπτώσεις στο οικονομικό μοντέλο του Ethereum. Με χαμηλότερες χρεώσεις, το δίκτυο δεν λειτουργεί πλέον σε αποπληθωριστική κατάσταση, καθώς το ποσό των καμένων χρεώσεων είναι ελάχιστο. Αυτή η εξέλιξη αμφισβητεί το αφήγημα του Ethereum ως “υπερβολικά υγιές χρήμα”, που κέρδισε έδαφος πριν από την αναβάθμιση Dencun.

Σύμφωνα με δεδομένα από το ultrasound.money, το δίκτυο Ethereum έχει προσθέσει 14,393 ETH τις τελευταίες επτά ημέρες, μεταφραζόμενο σε ετήσιο ρυθμό αύξησης προσφοράς 0.62%. Η συνολική προσφορά του Ethereum ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 120,185,061 ETH, υποδεικνύοντας ότι το δίκτυο βρίσκεται σε τροχιά για να φτάσει σε νέο ανώτατο όριο το 2024.

Η τρέχουσα κατάσταση του Ethereum, με τις εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις gas και την αυξημένη αποδοτικότητα των συναλλαγών, σηματοδοτεί μια θετική πορεία για το δίκτυο. Καθώς το Ethereum συνεχίζει να εξελίσσεται και να εφαρμόζει πρόσθετες λύσεις κλιμακωσιμότητας, είναι σε θέση να διατηρήσει τη θέση του ως ηγετική πλατφόρμα blockchain.

Η επίτευξη του Ethereum να καταγράψει τις χαμηλότερες χρεώσεις του από το 2016 αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία του προς μεγαλύτερη αποδοτικότητα και προσιτότητα. Με συνεχείς προόδους και εστίαση στην κλιμακωσιμότητα, το Ethereum είναι καλά τοποθετημένο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αυξανόμενης βάσης χρηστών του, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά του.

crypto news, crypto νέα, crypto news greece, newsletter, κρυπτονομίσματα

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *